Monday 1 February 2010

Co jedi vegetariani - What we eat


Many people (mostly Czech ;-) ) ask me, what we eat....
So here is what we are going to have tonight:
- lentil salad
- Hummus
- Falafel
- Pitta bread
- Tzatziki
- kus kus
- baked aubergine


Hodne lidi (hlavne z ceske strany ;-) ) se nas pta, co ze to, coby vegetariani vlastne jime..
Takze tady je nase dnesni vecerni menu:
- cockovy salat (1 konzerva cocky puy - proplachnout, pridat 2 hrsti vlasskych orechu - nakrajenych, olivovy olej, ocet - ja davam orechovy, nakrajenou petrzel - asi 4 lzice, je to dobre, kdyz je ji tam hodne, sul - te take vice)
- Hummus (1 konzerva cizrny - davt do mixeru i s troskou vody, neproplachovat, pak je to moc suche. 1 strouzek cesneku. Stava z pulky citronu. Olivovy olej - dle konzistence. A pasta ze sezamovych seminek - tahini. Pepr a sul. Ja hummus delam asi obden, Alfie ho miluje a sni to prakticky cele sam :-)) )
- Falafel
- Arabsky chleb
- Tzatziki (1/4 okurky - nastrouhat najemno a stavu vylit; pulka velkeho bileho jogurtu - muze byt i vice, dle poctu stravniku; 1 strouzek cesneku, take nadrobno nastrouhany. Koreni dle chuti - ja davam pepr a petrzel.
- kus kus - co dum da ;-) Kus kus nasypu do vetsi misky, pridam bujon Marigold, zaliju varici vodou a pridam lzici olivoveho oleje. Necham nasaknout - pripadne doliju horkou vodu. Pak pridam rozinky, nakrajene susene merunky, datle a oprazene kesu orisky.
- zapekany lilek - 1 lilek nakrajeny na krouzky dam na talir ve vrstvach a posolim. Necham ulezet a pak vodu vymackam do ubrousku - kazdy krouzek zvlast. Pak ho opecu na panvi s olejem (davam pul oliv. a pul slunecnicoveho, davam docela dost, protoze ten lilek to nasaje) a pridam 1 cibuli, nakrajenou na kosticky. Kdyz je to vsechno mekke, pridam 1 plechovku krajenych rajcat, lzicku noveho koreni a lzicku skorice, sul. Necham podusit. Pak prendam do vymastene misy, posypu strouhanym syrem a troskou strouhanky. pecu ve stredne vyhrate troube asi pul hodiny.

4 comments:

  1. A pivo!!! :o))
    Za recepty se moc přimlouvám´. Maso nám začíná jít krkem až na Tyranku. Ta je nějaká odrůda pyraně nebo co.

    ReplyDelete
  2. ...super recept... vyzkouším... Jinak něco podobného Hummusu dělávám z dýně hokkaido... Taky výborné!!

    ReplyDelete