Thursday, 11 February 2010

Lasagne



Dneska jsem asi po 6 letech vytahla nas pristroj na testoviny. Koupili jsme si ho s Danielem pred asi 10 lety, jeste bezdetni. Clovek az zasne, na co vsechno mel cas :-))
Delala jsem lasagne a uz me to nebavilo delat z kupovanych testovin. Bud se musely varit nebo tu prodavaji jeste jedny, co se davaji rovnou do pekace. Ani na jedny jsem nemela naladu - bud je to tvrde nebo to tu mam roztahane, aby se to nelepilo po cele kuchyni... Takze jsem si udelala svoje a byly mnamozni...
Delam to uz leta od oka, pokusim se to trosku sepsat :-)

Testoviny - klasika - 1 vejce do mouky (nam stacilo 1 pro 2 dospele a 2 deti)

'Masova' smes - ja ji delam ze sojoveho mleteho (necham naboptnat v horke vode). Mezi tim si osmahnu cibuli a papriku. Pak tam pridam tu soju a 1 plechovku nakrajenych rajcat. Dolevam jeste protlakem s vodou. Okorenim a pridam majoranku. Podusim.
Syrova omacka - udelam jisku, zaliju mlekem. Nastrouham muskatovy orisek. Zahustim syrem cheddar.
No a pak uz se jen stridaji vrstvy. Pece se to ve stredni troube asi pul hodiny.

10 comments:

  1. Hmmmm ač vegoš, tak ta jíška...:oDDD
    Vidíš jací jsme chudáci?
    Ale nemám stroj na těstoviny :o(
    Jinak to vyzerá chutně. Jen piš, piš ženo mě to pomáhá v inspiraci. Díky.
    Ten tvůj čočkovej salát jsem udělala i mýmu taťkovi (on by rád jedl zdravě a bez masa) a moc mmu chutnal. Ještě dostal ode mě tu zdravou pizzu všecko home made bez cukru a éček a taky mu chutnalo. :oP

    ReplyDelete
  2. No vidis :-)
    Hele, z ceho ty tu jisku delas? ;-)

    ReplyDelete
  3. A ta testovina jde vyvalet i valeckem ;-)

    ReplyDelete
  4. No jíšku už téměř nedělám. Buď to vyvařím- zredukuju, nebo přidám strouhaný brambor, nebo když už jíška musí být tak, zase z kukuřičné mouky, nebo cizrnové nebo té špaldové, ale ta mi nechutná. Blbě pojí.
    A tak ale tím válečkem to nebude tak hézo a pravidelné ne?

    ReplyDelete
  5. Ale jiska neni nevege :-))) Uz jsem se lekla, z ceho to teda delas. Ja ji nekdy delam z ovesnych vlocek - treba do bramboracky. To je taky dobre ;-) Ja se nevyznam v tom, ce je bezlepkove - jeste to nemam vychytane ;-)
    Daniel bude vecer delat ramen - veganskou japonskou polevku ;-)

    ReplyDelete
  6. Tak recept na Ramen bych rada, dekuji predem :-))

    Ja zkousela testoviny doma jen jednou a byly takove divne. Delala jsem siroke nudle, ale uz do toho asi nepujdu...

    Co se lasagni tyce, jak to vrstvis? Maso prvni, pak lasagne, nebo lasagne, pak maso? A ty sve testoviny jsi nejdrive uvarila nebo jsi je rovnou pouzila?

    ReplyDelete
  7. Ja jsem je tam dala rovnou a bylo to fakt hodne dobry (nechci se tu vychvalovat ;-) ). Nejdriv davam SOJU ;-))) pak syrovou omacku a pak az lasagne. Pekac vymazu maslem.

    ReplyDelete
  8. máš na mém blogu cenu :o)

    ReplyDelete
  9. Na mém taky náhodou :o)))

    ReplyDelete