Thursday 6 May 2010

Svetr a volby




Upletla jsem maly svetr... ;-)
Kdyz jsem jeste byla tehotna s Alfickem, koupila jsem si 3 klubka zihane vlny. Nemam rada, jak se na kluky prodava vsechno tmave a tak jsem se rozhodla, ze upletu neco veseleho. Prvni svetrik byl hotovy jeste, nez se Alfie narodil. Rostl s nim a po asi roce uz mu byl novorozenecky svetr maly. Tak jsem ho rozparala a az ted dokoncila jiny, pres hlavu na kruhovych jehlicich. Jenze... nez jsem ho dopletla, Alfie vyrostl :-( Co jsem ho dodelala, nesundal ho. Pokazde, kdyz jsem ho merila, tak stal klidne a byl moc rad, ze bude mit svetr od maminky.... No a ja uz premyslim, jestli mam dokoupit dalsi zihanku a zacit plest svetr na pubertaka :-))))) Abych ho mym tempem dokoncila vcas :-)))

Dneska jsou tu volby. Ja muzu volit do mistnich, tak nez pujdu pro Elisku do skoly stavim se v nasi volebni stanici v bazenu :-) V nasem obvodu vyhrava vzdy Strana zelenych. Mam moc rada, ze bydlim tady a mam kolem sebe lidi naladene na stejne vlne!
Jsem moc zvedava, jak to dneska dopadne.... cely mesic nebylo ve zpravach nic jineho, nez volebni predpovedi (teda krome sopky).

P.S. Alfie ma na hlave muj baret, co jsem si upletla a nikdy nenosila. Pokryvky hlavy mi neslusi ;-) Tak si hraje na skritka Tomtena, ktery nosi cervenou cepicku :-)))) Momentalne je to Alfieho nejoblibenejsi knizka.

6 comments:

  1. Svetřík moc krásný... Kdysi (hodně kdysi) jsem taky pletla... a když koukám tak na tvá díla, tak mám chuť se do toho pustit... Taky hodnotím, žes udělala ze starého nový, a opět originál.

    ReplyDelete
  2. Dekuju :-) A urcite zase zacni s pletenim!
    Ja mam ve skrini jeste jeden svetr, co jsem pletla rok na sebe a nedavno dokoncila. A uz se asi 2 mesice chystam to vyfotit. Ale asi ho rozparam a udelam jiny :-) Ja jsem takova pletarka na dlouhe trate :-)))
    Uz dlouho se te chci zeptat na ten tvuj mlynek - muzu se zeptat, jak jsi spokojena, jaky mas?

    ReplyDelete
  3. Kamco, jestli jsi to delala podle te knizky, tak Ibby ho ma taky maly. Na to, ze jsem ho dodelala kdyz mu byly 2 roky a svetr ma byt pro 2-4lete deti, tak jsem byla celkem zklamana. Myslim, ze za to nemuze rychlost naseho pleteni, ale spatne rozmery v knizce :-))

    ReplyDelete
  4. ...asi fakt začnu. Kdysi jsem pletla, protože co si člověk sám neuštrikoval a neušil... neměl... Dnes je sice obchodů s hadrama strašně moc, jenže všecko je takové stejné, na jedno kopyto, o kvalitě nemluvím. Takové ty "domácí" butiky - s normalními cenami - vymizely, vytlačili je njújorkry a kenvela... a Vietnamci. Kteří oblíkají mnimálně 3/4 Ostravska. No, důvodů, proč ASI opráším jehlice, je povícero... Když bys měla ve svém "portfóliu" nějaký nápadík na svetro-vestu - jako takový nějaký prodloužený svetřik bez rukávu, pod kterým by se dalo nosit triko např.... sem s ním.

    Mlýnek VŘELE doporučuji. Jsem maximálně spokojená. A podle toho, co a jak se u vás vaří, myslím si, že bys ho využila. Já už třeba běžnou mouku vůbec nekupuji, vždy mám zásoby nějakého zrní a to pak dle nálady (a hlavně toho, co zrovna mám) namelu. Mám variantu i pro bezlepkové obiloviny, tak třeba do pizza těsta (z kamutu a ovsa) jsem přidala amarant.

    Koukni na getredeimuehlen.de (Arnsberg, Německo), odtamtud ho mám. Ale určitě se dá sehnat (takový či jiný) v Londýně. Mě zaujal tím, že je elektrický, ale na systému "kámen-kámen", zrnko neznehodnocuje.

    ReplyDelete
  5. Arnico, moc dekuju za radu a hned to prozkoumam :-) Vestu, presne takovou, jakou popisujes hledam take. Urcite ti dam vedet, jestli neco najdu.

    Zuzko, tak to jsi mne potesila. Fakt. Taky jsem delala velikost 2-4 roky... kde udelali soudruzi chybu???? ;-))))))

    ReplyDelete
  6. AHoj kočky,
    Kamčo nepsala tu knihu vietnamka nebo japonka? Mi jsou jejich 38 malé a evropské mi jsou velké i 36-ky...:o)))

    A všechny jste šikulky. Já budu jen obdivovat vaše dílka...:o)

    Kamčo jdi do toho! :o)

    ReplyDelete