Tuesday, 4 May 2010

Chleba z kvetinace



Tento recept pochazi z Walesu. Kvetinace se nejprve musi asi 3x az 4x 'pect' vymazane olejem (uvnitr i venku) v horke troube (200C) - nejlepe, pokud uz neco peceme. Takze kvetinace jsem mela nachystane uz hodne dlouho, ale chleba ne a ne upect.
Az dneska...

Recept:
2 kvetinace o prumeru 14cm - ja mam vetsi, tyto jsem bohuzel nesehnala... takze jsem pouzila jen jeden.
- 115g celozrnne mouky na chleba
- 350g bile chlebove mouky
- 1 a 1/2 lzicky soli
- 15g cerstveho drozdi
- 150ml vlazneho mleka
- 120ml vlazne vody
- 50g rozehrateho masla
- 1 lzice nadrobno nakrajene cerstve pazitky, petrzelove nate a salveje (celkem 3)
- 1 strouzek cesneku - nastrouhat
- 1 vejce na potreni
- kmin na posypani

Drozdi smichame s mlekem a vlijeme do misy s moukou a soli. Nechame asi 15 minut rozlezet a pak vmichame vse ostatni a vypracujeme testo. Testo nechame 1 1/4 az 1 1/2 hodiny kynout. Pak prendame do dobre vymastenych kvetinacu a nechame znovu asi 30-45 minut kynout (asi 2,5 cm od okraje kvetinace). Troubu vyhrejeme na 200C/ plyn c. 6. Pred pecenim potreme chleby vajickem a posypeme kminem. Peceme 35-40 minut.

Kurka z kvetinace je mooooooc dobra :-)

No comments:

Post a Comment