Monday 26 April 2010

Konec latkovek v Londyne...




... snad to nezakriknu, ale nas Alfie uz je pres den bez plen. Huraaa :-)
Oproti ceskym pomerum je to v 2,5 letech pozde. Ve srovnani s pomery anglickymi je to akorat (mam teda jeste hodne kamaradek s triletakama v plinach..). Jiny kraj, jiny mrav.

Uz me nebavilo se s nim pri prebalovani prat. Tak jsem se minulou nedeli nastvala a proste jsem pliny zabavila (i s dudlakem) a bylo. Ja vzdycky dlouho nad necim premyslim a pak to jde raz na raz ;-)

Latkovky budu teda zatim jeste pouzivat na noc, ale vaham, jestli uz se na to nevykaslat a davat tu jednu plinu papirovou. No jeste popremyslim...

Eliska byla v eko papirovkach. Coz jsem zjistila az prubezne bylo stejne neekologicke, jelikoz v nasem obvodu vsechen odpad pali. A byly vyrobene z kukurice, coz urcite nejaci chudaci v rozvojove zemi pestovali misto jidla pro sebe....
Takze jeste, nez jsem otehotnela s Alfiem jsem vedela, ze podruhe to budou urcite jen latkovky. Postupne jsem zjistovala, jake poridit a dopracovala se k plenam, ktere jsou velikostne nastavitelne, jak miminko roste od Onelife. Koupila jsem rovnou cely kosik (20 plen s frote separackama, 4x3 pogumovane povlaky - ty jsou velikostni, papirove separacky a prasek na prani).
Jeste tady u nas davaji prispevek na latkovky asi £50. Z toho jsem poridila bambusky na noc. Dobre saji. Ale jinak jsou hodne drsne (musela jsem do nich poridit frote vlozku) a 'maji' se prat jen na 40C, coz je velice nepraktice. Mam totiz jen 4 a extra prat je nehodlam. Takze je peru na 60C a vice s ostatnima plenama. To se taky odrazilo na jejich vzezreni ;-)Z prispevku jsem jeste poridila jednu Popolini na noc. S tou jsem moc spokojena.
V arsenalu mame jeste jednu frote Motherease. Ve srovnani s Onelife je vetsi, takze nesrkti dvouletaka. Onelife uz jsou jen tak tak.

Ted jen jeste co s nima. Asi je dam na chvili na pudu a pak uvidime. Co kdyby...;-)

(Na prvni fotce jsme v agitacnim stanku na mistnim festivalu, na prostredni je Alfie asi pulrocni a na posledni je kos, kdyz mi prisel postou.)

3 comments:

  1. Kamčo gratuluju k odplenkování. Jste dobří. Ale uklidňuje mě fakt, že oproti UK poměrům jsme vlastně v normě. :o)) Asi je to i moje chyba. Jsem líná a nedůsledná. Ale zase je to moje poslední "miminko"...ehm..blbá omluva vím...zapracujem na tom. :oP

    ReplyDelete
  2. Jen si to jeste uzij :-) Drzim palce!

    ReplyDelete
  3. Hlavne Evelince nekupuj plinecky s obrazkama :-) Ja koupila pliny s autama pro I. a on je ted chce nosit poraaaaad :-((( Tak jsem dneska sla a koupila mu slipecky s autama, byl nadseny a sel s nima spat :-)) Ne v nich, ale s nima. Nektere deti v noci objimaji plysaky, muj syn objima slipy :-D

    ReplyDelete