Tuesday 8 March 2011

Palacinkovy den/ Pancake day


Utery pred zacatkem pustu se v Anglii rika Shrove Tuesday nebo Pancake Day. Jak jiz nazev napovida, pecou se v tento den palacinky. Delaji se vetsinou nasladko s cukrem a citronem. Spotrebuji se tedy 'zakazane' suroviny :-)

Co je potreba (predpokladam, ze nejaky ten recept na palacinky ma kazdy, ale preci jenom ho sem dam):
- 200g mouky
- 3 vejce
- 500ml mleka

Eliska se rozhodla, ze se behem pustu nebude koukat na televizi (prestala koukat uz vcera)... zatim je nadsena a dela si ukol z matematiky. Zacali scitani stovek a oba s manzelem zname jen tu 'zastaralou' a ted pry snad i 'nedovolenou' metodu.. clovek aby neustale sledoval nove trendy. Ja osobne teda nevim, co je na te metode spatneho. Me osobne se 'libi' uz nejakych 25 let. Porad se vymysli nejake blbosti a radsi uz koncim, abych se tu nevyjadrila nepekne o britskem skolstvi ;-D

Moc ted nepisu, snazime se prodat nas byt a zaroven koupit baracek. Takze krome uceni, rodiny, prace a vseho ostatniho mame jeste vyrizovani navic s bankou a pravnikem. Tak prosim o drzeni palcu, at to tentokrat vyjde!!!!

Palacinkam zdar!!!

5 comments:

  1. Držím ti pěsti!!! palačinkám zdar, mám je ráda i ty slané třeba se špenátem :o)

    ReplyDelete
  2. No tak toto by neměl vidět Olík, ten by se po palačinkách utloukl:)))) A sčítání stovek mi snad nějak vypadlo z hlavy:))) Takže vůbec ani nevím, co je zastaralá metoda:)))) Si to budu muset všechno oživit:)))
    Já tedy rozhodně budu moc držet palce, ať vám to s baráčkem konečně vyjde!!!!!
    Mějte se krásně!!! Radka

    ReplyDelete