Monday, 27 February 2012

Domaci cerealie/ Homemade cereal



Dlouho jsem se chystala na domaci cerealie. Navod jsem zahledla na jednom z mych oblibenych blogu - Home Baked. Delam uz od Vanoc davku kazdy tyden az tyden a pul. Jen jsem recept trosku obmenila, aby to nebylo drazsi, nez z obchodu ;-)
Takze:
- 1/2 hrnicku jemneho arasidoveho masla
- 1/2 hrnicku medu
- 4 lzice jemneho hnedeho cukru
- 1 -2 lzice vanilkove esence (v Cechach se muze misto hnedeho cukru a vanilky dat 2-3 pytliky vanilkoveho cukru. Ten se tu da sehnat jen v polskych obchodech).
- spetku soli
- 6 hrnicku ovesnych vlocek
- hrnicek nasekanych orisku (ja pouzivam 1/2 neloupanych mandli a 1/2 liskovych)
- 1/2 hrnicku nasekaneho kokosu
- nasekana horka cokolada a rozinky dle chuti(nemusi byt)

Arasidove maslo, med a cukr smichame ve velke mise. Postupne pridame ostatni prisady (krome cokolady a rozinek)a dobre promichame (nejlepe rukama). Peceme do mirne zlatova v mirne troube. Ja to davam na dva velke plechy. Casto promichavame, aby se to nespalilo. Po vychladnuti pridame cokoladu a rozinky. Je to mnamka, ktera u nas dlouho nevydrzi :-)

I have been meaning to make homemade granola from the Home Baked blog for ages. It just looked so tasty! I tried it for the first time after Christmas and have been making it nearly every week since. I have tweaked the recipe a little. Firstly, I make it from a double dose and secondly I have replaced the cherries with raisins and add 1/2 cup of desiccated coconut. Excellent breakfast that doesn't last long in our house :-)

2 comments:

  1. Kami zdravím do krásné Anglie, cereálie je něco co mě udržuje tak trochu v chodu. Snídaně ...výborná a hlavně rychlá. Je to prima fast-food pro začátek dne :). Jen si nejsem jistá tím arašídovým máslem..nikdy jsem ho nesháněla, ale věřím, že to někde určitě najdu.

    ReplyDelete
  2. Brilliant - I'm glad you found it useful. Coconut sounds like a good addition!

    ReplyDelete