Friday 18 June 2010

Sářina jáhlová zelenina



Kazdou stredu chodim pomahat do waldorfske playgroup. Kazdou stredu vari nase pani ucitelka jahlovou zeleninu. Zelenina je hodne oblibena, vetsina deti si vzdycky pridava. Rozhodla jsem se tedy ji take doma vyzkouset.
Je to takovy recept od oka. Jedine, co by se melo dodrzet je pomer jahel k vode. Na kazdy hrnek suchych jahel jsou 3 hrnicky vody.

Ja jsem dneska delala:
- 1 malou cuketu
- 1 cibuli
- 3 mensi mrkve
- 1 cervenou papriku
- 1 strouzek cesneku
- 1 lzicku zeleninoveho bujonu
- 1 hrnicek jahel
- 3 hrnicky vody
- olivovy olej

Vsechnu zeleninu nakrajime na kosticky (cesnek na velmi male) a osmahneme na oleji. Pak pridame jahly a chvili jeste smazime. Pridame varici vodu a bujon a nechame na mirnem ohni uvarit s poklickou.
Dobre je si hotovou zeleninu pokapat sojovou omackou Tamari.
A ze zbytku se daji uplacat karbanatky ;-)

No comments:

Post a Comment