Friday, 12 March 2010
Shepherd's pie - pastýřův páj :-)
Stara dobra anglicka klasika. My jsme si ji prizpusobili :-)
Jedna se o zapeceny 'masity' spodek s bramborovou kasi na vrchu.
- jedna miska naboptnale 'mlete'soji (soju prelijeme varici vodou a za par minut to je nabobtnale)
- 1 cibule (nakrajena na kosticky)
- 1 vetsi mrkev (nakrajena na kosticky)
- hrst cervene cocky
- 1 plechovka krajenych rajcat plus zredeny rajsky protlak (na dolevani)
- majoranka
- pepr a sul
- bamborova kase
Cibuli mirne osmahneme na olivovem oleji s mrkvi. Pak pridame soju, plechovku rajcat, cocku a majoranku (pepr a sul dle chuti). Dusime a podlevame dle potreby protlakem. Kdyz je to mekke, prendame do maslem vymazaneho pekace a pokryjeme bramborovou kasi - lepsi je tuzzsi. Posypeme strouhanym syrem. Peceme ve stredni troube dozlatova.
Tady se to ji vetsinou s fazolema v tomatove omacce a nebo dusenou zeleninou.
Ja ten paj delam vetsinou v zime a nebo (jako v tomto pripade), kdyz je nekdo nemocny (Eliska s Danielem).
Dneska jsem k tomu udelala dusene cervene zeli (Neni na fotce. Fotka je ze vcerejska, dneska jsme dojidali zbytky, udelala jsem toho nejak hodne ;-) ) Vcera byly ty fazole.
- 1 hlavka zeli
- 2 jablka
- 1 cibule
- 3 lzice cukru
- 3 lzice cerveneho vinneho octa
- 1/2 lzicky nastrouhaneho muskatove orisku
- 1/2 lzicky roztluceneho hrebicku
- 1/2 lzicky skorice
- 2 lzice masla
Oloupana jablka a cibuli nakrajime na hodne jemno. Zeli nastrouhame (tak stredne). Vse smichame a dame podusit. Nemam poradny hrnec na duseni, tak to musim hodne hlidat. Popripade podlevame vodou.
Ja jsem zelny zavislak, tak jsem mela dvojitou porci :-))))) A bylo to fakt dobry, takove vanocni aroma.
Hezky vikend!
Eliska jede zitra s babickou na vystavu psu, tak uz je natesena, ze s ni nemuzeme vydrzet :-))
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vypadá to úžasně. To taky zkusím. ;o)
ReplyDeleteDíky.
Jo a ještě k tomu hummusu, u nás jsem ještě tu pastu ze sezamových semínek nepotkala, jde to nějak vyrobit? :o))