Monday, 8 March 2010
Ryzovy salat
Moc dobry (tak dobry, ze jsem ho skoro cely snedla ja ;-))), vydrzi v lednici i nekolik dni!
- 275ml ryze - nejlepsi je celozrnna (merime za sucha, jeste neuvarenou ryzi)
- 570ml varici vody
- 1 lzice oliv. oleje
Do hrnce dame oliv. olej a pridame ryzi. Nechame chvilinku pect, dbame na to, aby byla vsechna ryze obalena olejem. Pak pridame varici vodu a varime do mekka.
Mezi tim si pripravime na drobno nakrajenou zeleninu a ostatni prisady;
- 3 jarni cubulky
- 5cm neloupane okurky
- 2 velka rajcata, oloupana (sparime) a take nakrajena na drobne kosticky
- 1 paprika
- 1 cervene jablko (neloupane)
- 40g rozinek
- hrst dynovych seminek (nebo i vice)
- 25g pistaciovych orechu, ja jsem nemela, tak jsem tam dala nasekane a mirne opecene (v troube) vlasaky
Dressing:
- 1 maly strouzek cesneku
- 1 lzicku soli
Roztluceme v hmozdiri a udelame z toho pastu.
Pak tam pridame:
- 1 lzicku praskove horcice
- 1 lzicku sladke papriky
- 2 lzice bileho vinneho octa
- pepr
- 4 lzice olivoveho oleje
Az se ryze uvari scedime ji a hned pridame dressing a dukladne promichame. Nechame vychladnout a pridame nakrajenou zeleninu a ostatni prisady.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No super další recept do kterého mám přísady. :o)))
ReplyDeleteTěším se, vyzkouším v brzké době. A díky. Ani nevíš jak mi to pomáhá.
Me taky. Jen tak dal :-)
ReplyDeleteKamčo dnes dělám další oběd podle tebe. Předevčírem byl rýžový salát a dneska je porková a ten chlebík :oP Tak díky za inspiraci. ;o)
ReplyDelete