Wednesday, 20 March 2013

Cocka a parky trochu jinak

.


Uz je tomu davno, co se tu objevil nejaky recept. Takze pridavam nejnovejsi mnamku, ktera se objevila na nasem jidelnicku. Parky jsou vegetarianske, k tomuto receptu se hodi ty od Quorn.

Co je potreba:
- 2 lzice olivoveho oleje
- 2 velke cibule, nakrajene na jemna polokolecka
- 2 vetsi mrkve
- 2 stonky rapikateho celeru
- 2 bobkove listy
- 1-2 lzice tymianu
- 8 parku
- 150g cocky (pokud mozno puy)(ja davam polovinu - staci pro 2 deti a 2 dospele)
- 200g susenych svestek (take polovinu)
- sul a pepr

Troubu predehrejeme na 140C.
Budeme potrebovat hrnec, ktery se muze i s poklickou dat do trouby.

Osmahneme cibuli do zlatova a pridame mrkev a celer nakrajene na tenke nudlicky. Potom pridame bobkovy list, tymian a podusime 10 minut. Mezi tim si na samostatne panvi osmahneme parky na trosce oleje. Ten nevylevame, zalijeme ho teplou vodou a vse pak dame do hrnce s ostatnimi prisadami. Nakonec pridame cocku, svestky a bujon (ten rozdelame asi v litru horke vody.) Privedeme k varu, priklopime poklickou a dame do trouby na hodinu az hodinu a pul. Pakrat promichame a popripade trochu dolijeme teplou vodou (ale ne moc, je to lepsi). Pred podanim osolime a operime.

Podavame s bramborami pecenymi ve slupce a dusenou zelenou zeleninou.

In English the recipe can be found here.

2 comments:

  1. Kami, mňam, klidně bych si ji dala i bez párků.
    Moc tě uzdravím a přeji hezké jaro!
    Helena

    ReplyDelete
  2. Dekuju :-)
    Ono to tady tedy na jaro vubec nevypada, ale snad se uz konecne brzy dockame :-)
    K.

    ReplyDelete