Monday, 8 August 2011
Falafel
Dlouho jsem je kupovala uz hotove, ale zapomnela jsem je minuly tyden koupit. Tak jsem si 'musela' udelat domaci a uz jine nebudou :-)
Co je potreba:
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- petrzelka - jak kdo ma rad
- sul + pepr
- 2 lzicky kurkumy
- 1 lzicka rimskeho kminu
- 1 vejce
Vse nahrubo rozmixujeme (cizrnu bez nalevu) v mixeru a pridame vajicko. Pokud je to ridke, nechame pul hodiny ulezet v lednici, pripadne pridame trochu mouky. Udelame kulicky/ nebo 'karbanatky' a peceme pozvolna dozlatova.
Delala jsem k tomu arabsky chleba od Zuzky :-)
I have been buying them for years but forgot last week so had to make my own. No going back now :-)
What you need:
- 1 tin of chickpeas (without the water)
- 1 onion
- flat leaf parsley - as much/ little as you like
- salt + Pepper
- 2 tsps turmeric
- 1 tsp cumin
- 1 egg
Mix all in a food processor and add the egg and mix well. If it is too runny leave to rest for half an hour in the fridge - if it doesn't help add a bit of flour. Fry slowly on moderate fire.
I made Zuzka's pitta bread with it.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kami, to vypadá výrobně! Cizrnu jsem objevila díky dceři, v UK se naučila jíst humus a tak ho pořád vyrábíme.
ReplyDeleteFotky z minulého příspěvku jsou nádherné!
Doufám, že je u vás klid, ve zprávách vypadá Londýn dost hrozně.
Moc zdravím, Helena
helenko, dekuju :-)
ReplyDeleteJj, humus u nas hodne frci. Alfie ho musi mit kazdy den k obedu :-D
Jinak jsem rada, ze jsme se z Londyna odstehovali. Protoze jsme bydleli mezi Tottenham (tam to zacalo) a Hackney (teoreticky v Hackney) a tady na vesnici jsem zatim moc mladeze nevidela :-DDDD Nastesti.
Ooh, your falafel look great! Mine usually end up looking like messy balls!
ReplyDeleteHannah@HomeBaked
Thanks, Hannah! I was surprised myself that it was all in one piece!
ReplyDelete