Sunday, 12 September 2010
Cibulovy chleba a tabouleh
Cibulovy chleba (mame hodne cibule ze zahradky)
- 1 cibule
- 45g masla
- 450 g mouky na chleba (strong white)
- 20g cerstveho drozdi nebo 1 pytlicek suseneho
- 1 lzicka suseneho horcicneho prasku
- 175g strouhaneho syra (ja jsem dala cheddar)
- 150ml tepleho mleka
- 150ml teple vody
- pepr a sul
Nejprve nakrajime a osmahneme cibuli na 25g masla. Dame vychladnout. Pak nasypeme mouku, horcici, pepr, sul a suche drozdi (cerstve rozmichame s mlekem) do misy a promichame. Pridame mleko a vodu. Propracujeme testo a nechame vykynout asi 45-60 minut nebo dokud testo nezdojnasobilo svuj objem. Znovu propracujeme a rozdelime na 20 stejnych kulicek. Dame do pekacku - 10 dolu a 10 na to nahoru. Pomazeme rozehratym zbytkem masla. Nechame opet kynout asi 45 minut a pred pecenim posypeme strouhanym syrem. Peceme v troube na 190C/ plyn c.5 asi 45 minut.
Tabouleh od Zuzky
- 1-2 hrnky burgulu
- 2-3 hrnky petrzelove nate
- 500 g rajcat
- 1/2hrnku cibule
- 1/4 hrnku olivoveho oleje
- citronova stava z 1-2 cironu
- sul a pepr
Burgul namocime do vody na 1-2 hodiny, pak jej smichame s nasekanou petrzelovou nati, nadrobno nakrajenou cibuli a na kousky nakrajenymi rajcaty. Olivovy olej smichame s citronovou stavou, peprem a soli. Vse promichame.
Bylo to vynikajici a moc Zuzce dekuju!!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kamco, neni zac :-)
ReplyDeleteMusi byt v tom chlebu ten horcicny prasek? Ja ho nemam a chtela bych chleba zitra upect...
Zuzko, ja myslim, ze jsi si uz stejne poradila.. ale byt tam nemusi, bych rekla... :-)
ReplyDeleteAhojky, to zni moc dobre. Vzdy hledam nove a dobre receptiky a tenhle me celkem nadchl:) Tabouleh delam, ale cibulovej chlebik vypada dobre. Zkusim.
ReplyDeleteHezky vecer, Jana
Kamco, poradila :-) Rozmixovala jsem normalni horcici v mliku :-) A je super! Priste dam vice soli, ale jinak jsem prekvapena, ze je tak vlacny a dobry.
ReplyDeleteJsem to tusila ;-) Vid, ja ho miluju :-)
ReplyDeleteCo ten pitta bread??? ;-D